Незаборавни занимливости

10 кул факти за Македонија

Одвреме-навреме налетувам на некој текст или видео кое ми прави да се чувствувам добро за оваа малечка државичка во која живеам (иако повеќе од нив ми прават да се срамам уште повеќе од вообичаено, што ако ме прашувате мене навистина не е во ред!). Па, токму овие постови и ми ја враќаат мојата љубов кон Македонија и ме потсетуваат дека таа е навистина прекрасно парче земја (без разлика на глупостите што ги предизвикуваат луѓето кои живеат во неа!).

10 кул факти за Македонија

Токму затоа ѕирнете го ова одлично видео од Stephen Full кое ќе ви покаже како Македонија изгледа во очите на еден љубопитен и фасциниран странец, а со тоа и ќе ви ја врати малку почитта и љубовта кон нашава мила држава…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s