Незаборавни занимливости

Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Понекогаш дури и на најголемите гении им треба помош при зголемувањето на нивната самодоверба. Токму затоа доколку и вие мислите дека би можеле да поработите на вашата самодоверба, ѕирнете ги овие одлични совети од Шелдон кои со сигурност можат да ви помогнат!

1. Терајте се да правите нешта кои никогаш не сте верувале дека би можеле да ги направите

(1) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Понекогаш треба да ги тргнете вашите стравови на страна со цел да им помогнете на оние за кои се грижите најмногу.

2. Прифатете гo вашиот личен стил

(2) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Не се потпирајте на трендовите во модните списанија, туку носете го она што ви е удобно и што во тој момент го отсликува вашето расположение.

3. Не се потпирајте на алкохолот за зголемување на вашата самодоверба

(3) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Нештата како говор во јавноста можат да бидат застрашувачки, но сигурно не толку страшни како и да изгубите контрола врз алкохолот, да ги соблечете вашите пантолони и да се најдете следниот ден на Јутјуб.

4. Не се плашете да побарате помош

(4) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Признавањето дека и покрај сè дури и вам ви е потребна помош може да биде застрашувачко, но дефинитивно вреди да се направи!

5. Верувајте му на вашиот внатрешен глас

(5) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Мислите дека Шелдон би бил толку успешен доколку постојано се сомневал во својата работа и идеи? Нема шанси!

6. Верувајте дека имате супермоќ, дури и кога тоа не е вистина

(6) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Светот има потреба од повеќе херои, па зошто тоа да не би биле токму вие?

7. Прифатете го вашето внатрешно дете

(7) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Животот на возрасните е тежок, па токму затоа ако почувствувате преголемо количество стрес застанете и направете нешто што секое дете би го направило, без разлика дали станува збор за играње со возови играчки или скокање на јаже. На тој начин веднаш ќе се почувствувате подобро и полесно.

8. Славете ги вашите постигнувања

(8) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Вие сте работеле напорно за да стигнете онаму каде што сте и токму затоа не треба да се воздржувате кога ќе ги покажувате вашите постигнувања пред другите.

9. Не се срамете од вашиот физички изглед

(9) Инспиративни лекции за висока самодоверба од Шелдон Купер

Не треба да бидете супермодел за да се чувствувате добро во својата кожа. И покрај тоа што не е сè во изгледот, сепак воопшто не е лоша идејата да ја покажете и оваа ваша страна.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s