Безглутенска категорија

Како изгледа глутенот?

Погледнете го ова видео кое ќе ви даде прилично сликовит одговор на ова прашање...

Глутенот е еластичен протеин кој има способност да го заробува воздухот, исто како балон. Тој е формиран од две важни протеини во пченичното брашно, глутенин и глиадин, кои се поврзуваат во присуство на водата.

Како изгледа глутенот?

Но, дали знаете како тој изгледа? Погледнете го ова видео кое ќе ви даде прилично сликовит одговор на ова прашање…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s