Во светот на филмовите и сериите

Писмата од Алхемичарот

Одвреме-навреме налетуваме на еден од овие одлични кратки анимирани филмови кои толку длабоко ќе нè замислат за животот што едноставно нема да можеме да ги извадиме од нашите мисли со денови. Оваа визуелно богата, темна и неверојатно креативна бајка нè води во животот на Алхемичарот, чиј изум чини повеќе одошто би можеле да замислите. Но, тој ја научил својата бесценета лекција, па токму затоа на неверојатен начин, се обидува да му ја пренесе и на неговиот син, со цел и тој да не ја направи истата грешка како него…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s