Во светот на филмовите и сериите

Ретро филмски маратон: 3 одлични мјузикли кои ќе ве вратат назад во времето

Благодарение на новата можност на YouTube која ни овозможува да слушаме музика без прекин, случајно налетав на песните „You’re the One That I Want“, „Please Mr. Jailer“ и „Mamma Mia“ кои ме инспирираа да ги симнам следниве 3 филма и да си направам еден ретро маратон. Бидејќи си поминав одлично гледајќи ги, решив да ви ги предложам и вас. Па, ако сте расположени за инстант враќање во минатото, проследено со многу смеа, тогаш нема да згрешите со овие филмови…

1. Grease (1978)

(1) Ретро филмски маратон: 3 одлични мјузикли

Добрата девојка Сенди и лошото момче Дени ќе се заљубат за време на летото. Дали нивната летна романса ќе се претвори во вистинска љубов откако тие ќе откријат дека одат во истото средно училиште?

2. Cry-Baby (1990)

(2) Ретро филмски маратон: 3 одлични мјузикли

Во 1950-тите години во Балтимор, едно лошо момче со златно срце ќе ја освои љубовта на една добра девојка чие момче ќе тргне во одмазда…

3. Mamma Mia! (2008)

(3) Ретро филмски маратон: 3 одлични мјузикли

Една девојка која набрзо треба да се венча со љубовта на нејзиниот свет ќе се обиде да го најде својот татко со цел да ја придружува на патот до олтарот. Музиката во филмот е составена од најпопуларните песни на АББА.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s