Мали мистерии

Бил Нај ни ја објаснува промената на климата, наједноставно што може…

Ви изгледа времево чудно? Да? Па, тогаш воопшто не треба да ве изненади фактот дека климата на целата планета значително се менува во последниве неколку децении. Со оглед на тоа што во 1970 година имало само 1.7 милијарди луѓе на целата планета, а денес има неверојатни 7 милијарди кои дишат кислород и издишуваат јаглерод диоксид, работите малку почнуваат да бегаат од контрола…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s