Незаборавни занимливости

Топ 6 средновековни машини за мачење

Овие 6 уреди за мачење само дополнително нè потсетуваат дека било навистина ужасно и страшно да се живее во средниот век. Додека го гледате ова видео сигурна сум дека цело време ќе се запрашувате „Добро, како воопшто им текнувало???“, како и што е човечноста и дали тоа е нешто што се менува со еволуцијата или пак, сите ние имаме темни делови во нас кои ни помагаат да измислувале брутални начини за мачење и убивање луѓе…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s