Незаборавни занимливости

Најдобрите универзитети во светот

Harvard University (Америка)
1. Harvard University (Америка)

Според неодамнешна објава, Универзитетот Харвард е моментално најдобриот во светот. Оваа статистика доаѓа од „Center for World University Rankings“, кои користат 8 индикатори со цел да го детерминираат рангот на факултетите, вклучувајќи ги квалитетот на едукацијата, вработеноста на дипломираните студенти и влијанието. Американските универзитети заземаат 15 места на листата топ 20 најдобри факултети во светот, што воопшто не нè изненадува со оглед на тоа колку тие вложуваат во едукацијата. Останатите 5 места им припаѓаат на факултети од Велика Британија, Јапонија и Швајцарија.

Stanford University (Америка)
2. Stanford University (Америка)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s