Истражување на вселената, Мали мистерии

Кратка историја на сè – 13 милијарди години за само 9 минути

Што точно се случувало во последниве 13 милијарди години, односно од настанувањето на Универзумот каков што денес го знаеме? Нил Деграс Тајсон преку ова брилијантно видео за само 9 минути ни ја покажува целата еволуција на Универзумот, како и сите оние нешта кои се случиле со цел да дојде до нашето постоење. И покрај тоа што има многу непознати нешта, сепак оваа теорија е една од најприфатените во областа на физиката, а преку ова видео можеме да видиме и зошто…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s