Незаборавни занимливости

Подгответе се за сериозна главоболка: Парадоксот Банак-Тарски

Подгответе се за сериозна главоболка: Парадоксот Банак-Тарски

Одвреме-навреме знам да се изгубам во мислите за прашања на кои нема одговор, како што е поголемо од Универзумот или пак, која е целта на нашето постоење. Тоа често се случува кога сум најзафатена и кога, нели, немам време ни за дишење, а не па за бесцелно опседнување со нешто за кое во ниту едно сценарио не би можела да го дознаам одговорот. Токму затоа и пред некој ден се замислив за бесконечноста, конкретно со прашањето:

И како и секогаш, драгите твитерџии ги споделија своите коментари, но она кое ми остави најголем впечатокот беше дискусијата со @Dirty_Sanchoz каде што тој ми го сподели следново видео… Мора да признаам дека досега неколку пати го изгледав и толку сум воодушевена од целата тема што дури почнав и повеќе да истражувам во областа на математиката. Но, бидејќи сега не е тоа тема на разговор, ако сте заинтересирани за малку мозочна гимнастика, погледнете го видеово од кое без сомнение ќе ве заболи главата!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s