Психологија

Психолошките нарушувања претставени како реални чудовишта

Започнувајќи од депресија, па сè до шизофренија, артистот Тоби Ален, кој самиот страда од анксиозност, решил преку уметноста да ги претстави овие состојби како физички суштества.

(1) Психолошките нарушување претставени како реални чудовишта

Започнувајќи од депресија, па сè до шизофренија, артистот Тоби Ален, кој самиот страда од анксиозност, решил преку уметноста да ги претстави овие состојби како физички суштества. Тој вели дека овој проект настанал кога тој се обидувал да ја замисли својата анксиозност како чудовиште со цел да може полесно да се справи со неа. На тој начин, со помош на хуморот, тој успеал да ја доживува како помалку застрашувачка.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s