Истражување на вселената, Мали мистерии

Мистериите на Универзумот: Што е темна материја, а што темна енергија?

Што е темната материја? А што е темната енергија? Најкраткиот одговор е дека научниците сè уште не знаат ништо за нив, но се сигурни дека тие постојат. Но, со оглед на тоа што станува збор за најзначајните нешта во овој Универзум, оние кои ќе откријат за што точно станува збор, без сомнение ќе добијат Нобелова награда. Па, што се знае досега за овие чудни нешта?

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s