Занимливости

Ледените брегови на Арктикот се толку многу стопени, што требало да се направи нов атлас

Да, сериозно. Ова застрашувачко гифче ни ги покажува огромните промени кои ги претрпел Арктикот во текот на последниве 10-тина година.
Ледените брегови на Арктикот се толку многу стопени, што требало да се направи нов атлас
Кликнете на гифот за поголема верзија

Да, сериозно. Ова застрашувачко гифче ни ги покажува огромните промени кои ги претрпел Арктикот во текот на последниве 10 години. Ледените брегови се толку многу намалени што National Geographic морале да направат нов светски атлас. Ако не верувате дека климата се менува, еве… Ова е најголемиот доказ! Но, најстрашниот дел е што ледените брегови продолжуваат да се топат, па токму затоа и воопшто не сакам да замислам што ќе се случи ако продолжат да исчезнуваат со ова темпо. Ако сакате малку повеќе информации на оваа тема, ѕирнете го и ова видео…

One comment

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s