Незаборавни занимливости

Убавината која се крие во напуштените објекти

Кога Christian Richter бил мал, тој се заљубил во напуштените објекти. Токму затоа и откако го добил својот прв фотоапарат, тој без престан ги фотографира овие празни места на кои луѓето одамна им завртеле грб. Тој е фасциниран од архитектурата која се распаѓа, како и од нејзините обрасци и текстура. Гледајќи во овие стари објекти тој се потсетува дека ништо не е вечно. Магично, нели? Погледнете дел од неговата работа која вклучува напуштените објекти ширум Европа…

4 thoughts on “Убавината која се крие во напуштените објекти”

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s