Незаборавни занимливости

Што прават стормтруперите за време на слободните денови?

Хорхе Перез Хигера е визуелен артист кој живее во Гвадалахара, Шпанија. Тој ја започнал оваа одлична серија фотографии во 2012 година, како дел од завршниот проект за дипломирање. Иако не се сеќава како дошол до идејата, сепак помни дека ги избрал стормтруперите поради неколку причини. Најпрво, тие се ликови кои ги обожаваат повеќе генерации поради успехот на филмот Star Wars, но истовремено се и поп икони кои на сите луѓе им се познати. Токму поради овие причини и неговите фотографии привлекле големо внимание. Зарем постои човек кој не би сакал да открие што овие ликови прават во своето слободно време? 🙂

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s