Мали мистерии

Како пирамидите во Египет биле толку совршено изградени?

Една од најголемите мистерии на човештвото е изградбата на неверојатните пирамиди ширум светот. Особено оние во Египет. Ако ме прашувате мене, сè уште сум цврсто убедена дека луѓето не би можеле да изградат нешто такво со технологијата која тогаш ја поседувале и дека мора да имале некаква помош од надвор (да, имам гледано премногу епизоди од документарната Ancient Aliens и серијата Stargate SG-1). Имајќи го ова на ум, погледнете го ова видео кое ни дава одлично објаснување, чекор по чекор, за начинот на кој тие можеби биле толку добро изградени. Дефинитивно вреди да се погледне! Уживајте…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s