Психолошки совети

Сакате да живеете подолго и без стрес? Ова видео ќе ви покаже како…

Сакате да живеете подолго и без стрес? Ова видео ќе ви покаже како...

Дишењето нè одржува. Тоа е најважната функција која ја имаме со цел да останеме живи. Дишењето е можеби еден од најмалку сфатените и најмногу игнорираните механизми кои ги поседуваме. Еден просечен човек го достигнува врвот на респираторните функции во своите средни 20-ти години, а потоа капацитетот на белите дробови почнува полека да се намалува. Токму затоа, ако не преземете нешто со цел да го подобрите вашето дишење, тоа значително ќе опадне, а заедно со него и вашето генерално здравје и долговечност. Од друга страна пак, многумина од нас несвесно прифатиле, случајно формирале или пак, емоционално сме си наметнале нездрави обрасци на дишење. Токму тие можат да предизвикаат физиолошки и психолошки стрес и анксиозност. Со цел да научите да дишете подобро, погледнете го следново видео со инструкции кое може многу да ви помогне…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s