Мали мистерии

Дали науката може да предвиди како ќе изгледаат луѓето за 1.000 години од сега?

За разлика од другите организми на земјата, луѓето не само што еволуираат со цел подобро да се адаптираат на околината, туку истовремено се обликуваат и од технологијата. Како што се зголемува употребата и развивањето на технологијата, така и нашите тела се адаптираат со цел да се прилагодат на овие нови потреби.

Дали науката може да предвиди како ќе изгледаат луѓето за 1.000 години од сега?

Од еволуциска гледна точка, 1.000 години за приматите не е многу долго време. Но, влијанието кое го имаме од промените во околината и развојот на технологијата е доволно драматично за луѓето со цел да се забележат видливи разлики. Токму тоа и се обидуваат да ни го покажат AsapSCIENCE со нивното ново видео кое го носи насловот „Луѓето за 1.000 години“.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s