Незаборавни занимливости

Дејвид Тенант одлично ја објаснува Ајнштајновата теорија за релативноста

Дејвид Тенант одлично ја објаснува Ајнштајновата теорија за релативноста

Во 1915 година, 36-годишниот физичар Алберт Ајнштајн ја објавил својата теорија за релативноста која се состоела од идејата дека гравитацијата помеѓу две објекти е предизвикана од искривувања во времето и просторот (од таму доаѓа и изразот време-простор). Токму оваа недела се одбележува 100-годишнината од работата на Ајнштајн која целосно ги променила гледиштата на науката, па токму затоа аниматорот Eoin Duffy и неговиот тим автори решиле да создадат видео со кое ќе ја објаснат оваа теорија. И зарем постои подобар кандидат за наратор од познатиот David Tennant (читај: Doctor Who!)?

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s