Истражување на вселената

9-те најневеројатни фотографии од НАСА за 2015 година

На Инстаграм најчесто доминираат селфи фотографии од познатите ѕвезди или неодоливи рецепти од популарните готвачи, но организациите како НАСА ни покажуваат една сосема нова перспектива на оваа социјална мрежа. Оваа година, на официјалниот Инстаграм профил на НАСА имавме можност да видиме илјадници фотографии од ѕвезди, галаксии и метеорски дождови ширум светот. Можеби Универзумот сè уште е огромна мистерија која нема да ја откриеме уште стотици години, ако не и повеќе, но до тогаш секојдневно уживаме во неверојатните ѕвездени фотографии кои ни ги носат организациите како НАСА. Погледнете!

Метеорскиот дожд Персеиди
Метеорскиот дожд Персеиди
Поглед кон Земјата од Меѓународната вселенска станица
Поглед кон Земјата од Меѓународната вселенска станица
Месечева светлина над Италија
Месечева светлина над Италија
Соларна „тиква“
Соларна „тиква“
Неверојатната Африка
Неверојатната Африка
Бели џуџиња во центарот на Млечниот пат
Бели џуџиња во центарот на Млечниот пат
Аурора бореалис над Норвешка
Аурора бореалис над Норвешка
Крвава супер месечина
Крвава супер месечина
Плуто ни испраќа љубов
Плуто ни испраќа љубов

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s