Истражување на вселената

Нил Деграс Тајсон урнебесно ги побива сите теории дека планетата Земја е рамна

Кога раперот B.O.B., познат по хит песната „Airplanes“, почнал да зборува на Твитер дека Земјата е рамна, користејќи го своето влијание на еден екстремно штетен начин, Ник Деграс Тајсон едноставно не можел да седи мирно и само да набљудува како луѓето паѓаат под влијание на овие глупости. Во тој момент војната помеѓу нив двајца започнала!

Нил Деграс Тајсон урнебесно ги побива сите теории дека планетата Земја е рамна

Но, сакајќи конечно да стави крај на погрешните тврдења на раперот, го направил ова одлично видео кое мора да признаам дека не само што ме изнасмеа, туку и ме натера да го засакам уште повеќе од претходно. Најдобриот момент: Демонстрација за начинот на кој работи гравитацијата. Бесценето!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s