Незаборавни занимливости

Љубов е…

(1) Љубов е...

Битлси пееја дека љубовта е сè што ни треба. Но, што поточно е љубовта? Артистот Ендрју Хоу од Јужна Кореа поминал 6 години обидувајќи се да ѝ го објасни ова чувство на својата сопруга преку цртежи. Сè започнало со слатки илустрации кои тој ѝ ги испраќал на својата љубена преку пораки, бидејќи за него било многу полесно да ги искаже своите чувства визуелно отколку вербално. Подоцна, Ендрју решил да ја именува оваа серија цртежи „HJ-story“ по иницијалите на неговата сопруга. Најпрво, идејата му била да води личен блог, но благодарение на еден од неговите артисти пријатели, овие љубовни цртежи се прошириле ширум светот. Погледнете…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s