Мали мистерии

Потеклото на човештвото: Што се случило пред историјата?

Човештво. Ние одамна сме на оваа планета. Но, кога размислуваме за минатото првото нешто што ни паѓа на памет се античките цивилизации, пирамидите и слични нешта. Но, тоа е само мал, минијатурен дел од нашата историја. Сте знаеле ли дека нашата приказна започнала пред околу 6 милиони години? Да, добро прочитавте! Погледнете го ова одлично видео кое ќе ве остави без зборови и ако сакате да знаете нешто повеќе за потеклото на човекот можете да ја ѕирнете и книгата „Sapiens: A Brief History of Humankind“ (која јас веќе ја порачав од Амазон, бидејќи е легендарна!).

Во меѓувреме книгата ми стигна и ја прочитав, па можете да го прочитате и моето доживување од неа тука…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s