Во светот на филмовите и сериите

Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Zootopia е еден од оние филмови кои си најде посебно место во срцата на бебињата, децата, тинејџерите, младите, родителите, па дури и кај старците.

(6) https://vimeo.com/167648053

Бидејќи филмот е слатка приказна за неодоливи животни која истовремено ни пренесува и моќна порака за комплицирани теми од секојдневието, како расите, тој многу брзо стана еден од најуспешните анимирани филмови досега.

(7) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Но, една избришана сцена од оригиналната приказна која се нашла на ДВД верзијата од овој филм, сега достапна и онлајн, е многу потешка и потемна одошто некој би можел да замисли.

https://vimeo.com/167648053

Во клипот наречен „The Taming Party“, полицајката Џуди и Ник успеваат да избегаат од заробеништво и завршуваат на еден роденденски настан.

(1) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Таму, тие имаат можност да видат како едно мече „влегува“ во светот на големите мечки, така што му се дава шок ремен.

(2) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Малото мече започнува да рецитира ветување… Одеднаш се појавува момент на двоумење од страна на иницијаторот, таткото на мечето, пред да го заклучи овој ремен околу неговиот врат.

(3) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Потоа следува ракоплескање и започнува прославата. Но, кога мечето премногу ќе се возбуди, ременот му удира електрошок.

(4) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Неговиот татко е со скршено срце, додека публиката се стишува… Сцената завршува така што Џуди погледнува наназад и го забележува шок ременот околу вратот на Ник.

(5) Избришана сцена од анимираниот филм #Zootopia ги скрши срцата на многумина ширум светот

Иако ми се допаѓа начинот на кој тие одлучиле приказната да се движи, сепак се прашувам како би изгледала оваа потемна верзија од филмот…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s