Незаборавни занимливости

Постои направа во автомобилот за која малкумина шофери знаат дека постои!

Постои направа во автомобилот за која малкумина шофери знаат дека постои!

Изгледа дека поголемиот дел од шоферите не си ги познаваат нивните автомобили толку добро колку што мислат. Околу 25% од нив никогаш не успеале да откријат една тајна рачка во нивното возило, која се наоѓа веднаш зад воланот – малку затскриено.

Станува збор за направата која ги вклучува портокаловите светла на вашиот автомобил, кои се користат како сигнал кога менувате ленти при возењето или пак, кога вртите на раскрсница. Но, тоа не е сè! Овие светла се користат и кога планирате да застанете со вашиот автомобил и потоа кога ќе сакате повторно да се вклучите на патот.

Како што можете јасно да забележите, станува збор за комплексен систем кој бара познавање на концептите како „лево“ и „десно“, па воопшто не е чудно што толку многу луѓе се мачат при неговото совладување.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s