Незаборавни занимливости

Напуштен Ориент Експрес нè потсетува на луксузот во минатото

Урбаниот фотограф, Брајан, успеал да овековечи парче историја кое полека исчезнува, познато како Grand Orient Express. Овој воз бил дефиниција за луксуз во 1883 година, но за жал само уште два од нив сè уште постојат. Едниот, на пример, бил претворен во хотел, додека пак овој скапува во Белгија, недопрен од своето последно патување. Има нешто мистериозно, но магично во напуштените нешта, освоени од природата…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s