Мали мистерии

Како се зголемувала човечката популација во текот на годините?

Ова интересно видео што било објавено до Американскиот музеј за природна историја ни го покажува растот на човечката популација на Земјата (од почеток до сега). Биле потребни 200.000 години за нашето човештво да достигне 1 милијарда и само 200 години за да прерасне во 7 милијарди. Но, растот полека почнал да се намалува, бидејќи жените ширум светот во просек почнале да раѓаат помалку бебиња. И што мислите, кога нашата популација ќе го достигне врвот? Ѕирнете го видеото и останете вчудовидени!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s