Психолошки совети

Научно објаснување за носталгијата и начинот на кој таа ни влијае

Научно објаснување за носталгијата и начинот на кој таа ни влијае

Во минатото, таа се сметала за болест што напаѓа специфична група луѓе. Од друга страна пак, денес не постои човек на оваа планета што барем во еден момент од својот живот не почувствувал носталгија. Но, како таа всушност функционира? И дали е здрава за нас? Во следново видео Clay Routledge ни објаснува како нашето сфаќање за носталгијата се менувало со текот на времето и како гледаме на неа денес…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s