Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Срцето и душата на нашата галаксија

Дали срцето и душата на нашата галаксија се наоѓа во Касиопеја? Најверојатно не, но токму таму се наоѓаат овие сјајни маглини познати под имињата Срце и Душа. Маглината Срце, чија официјална ознака е IC 1805, може да се забележи од десната страна на фотографијата. Таа го добила своето име токму поради својот срцевиден облик… Дознајте повеќе информации за оваа фотографија тука.

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280 × 865)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280 × 865)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s