Во светот на филмовите и сериите

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Продолжувам со вториот дел од незаменливата Gilmore Girls: A Year in the Life. Ако го пропуштивте првиот дел, можете тука да го прочитате бидејќи овој пат ќе се надоврзам на претходните коментари, ќе направам кратка анализа на пролетната епизода и ќе ги извлечам според мене најдобрите сцени.

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Тоа што навистина ми се допаѓа во оваа приказна е фактот што приказната е многу реално претставена. Размислете, колкумина од вас познаваат ученици што не добиле помала оценка од 5-ка на училиште или пак, студенти со висок просек на факултет што едноставно не успеале да се снајдат во реалниот свет? Дали тоа ни кажува дека целото образование е толку застарено што веќе не успева да нè подготви за животот по дипломата или пак, дека едноставно некои луѓе го достигнуваат врвот меѓу училишните клупи и единствениот начин да бидат повторно успешни е доколку се вратат како професори во истите простории каде што некогаш биле најдобри? Јас мислам дека и двете опции се подеднакво вистинити. И токму оваа епизода одлично го доловува тоа.

Пролет (Spring)

Лорелај и Емили започнуваат со нова фаза од својот живот и тргнуваат заедно на терапија. Познавајќи ги, ова воопшто нема да заврши добро за психотерапевтката!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Се потсетивме и на еден од најдобрите настани во Stars Hollow – наддавањето за кошничка со храна и пикник со личноста што ја подготвила! Зошто не постои ова и кај нас?

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

И конечно имаме можност да ја видиме мајка ѝ на Лејн – госпоѓата Ким! Изгледа таа воопшто не се променила, исто како и сè останато во овој град…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

И секако, воопшто не ме изненадува фактот што таа нашла нови „жртви“ откако нејзината ќерка започна свое сопствено семејство…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Алекс Кингстон уште еднаш докажува дека не постои друга актерка на овој свет која може до тој степен да оживее „луда“ улога како неа. Таа поседува посебна енергија во себе што ѝ дава една сосема нова димензија на оваа ТВ серија!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

За оние што се на страната на Логан – ви претставувам уште една средба помеѓу него и нашата најмила Рори… Да, тимот Логан сè уште е во водство! ❤ Иако нивната врска е во тајност…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

И секако, без таткото на Логан, Мичам, приказната никогаш не би била целосна… Тој дури и се понуди да ѝ помогне на Рори со некои проблеми што ги има во однос со наоѓање работа како новинарка.

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Тејлор на своето омилено место како водач на градот Stars Hollow!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

И целиот град внимателно го слуша неговиот говор… Океј, не толку внимателно, колку што бараат причина за карање…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Го направив овој скриншот само да ве потсетам уште еднаш дека тимот Логан води! Додека се во Лондон, тие поминуваат колку што е можно повеќе време заедно…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Се сеќавате на првиот филм на Кирк! Да? Искрено, никој не би можел да го заборави… А сега подгответе се за вториот!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Како и секогаш, целиот град е тука да го поддржи својот талентиран сосед со интересни забелешки и тивки коментари…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Секако тука се и Бабет и Мори, од кои тој ја добива најголемата поддршка!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Емили се обидува да влијае на врската на Лорелај и Лук така што му ја кажува последната желба на Ричард за неговата кариера…

(21) prodolzhuvame-so-razgovor-za-gilmore-girls-a-year-in-the-life-spring-vtor-del

Најголемиот момент од целата епизода – враќањето на Рори и Парис во Чилтон!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Тие дури и ќе поразговараат со директорот на училиштето…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Рори се враќа меѓу школските клупи и го споделува своето досегашно искуство со младите средношколци…

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Изгледа Парис уште чувствува нешто за Тристан, кој имавме можност да го видиме на само неколку секунди (предупредување: не беше Чед Мајкл Мари!)

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

И зарем би било правилно ако тие не се сретнат со нивната најголема непријателка – Френси! Се сеќавате на тајното друштво Пафс? 🙂

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Исто така имавме можност да ги видиме слатките дечиња на Парис…

21-prodolzhuvame-so-razgovor-za-gilmore-girls-a-year-in-the-life-spring-vtor-del

И да дознаеме нешто повеќе за нејзиниот развод со Дојл, што сега работи како сценарист и заработува многу пари!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

По сплет на околности Рори го има првиот секс за една вечер и тоа со Wookiee! Да, добро прочитавте… Дури и на Лорелај не ѝ се верува!

22-prodolzhuvame-so-razgovor-za-gilmore-girls-a-year-in-the-life-spring-vtor-del

Поради големиот број разочарувања во однос на кариерата, Рори решава конечно да ја прифати понудата од уредничката на веб-сајт што долго време ја брка… Но, како што и самите сигурно претпоставивте, таа не беше доволно подготвена (што не е типично за Рори!) и ја пропушти својата шанса.

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

Тоа е и причината поради што повторно се всели дома!

Продолжуваме со разговор за Gilmore Girls: A Year in the Life – Spring (втор дел)

 Тука ќе завршам со втората епизода. Во следниот пост ќе ги издвојам најубавите моменти од третата епизода – Summer!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s