Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Уметноста на вселената

Погледнете го неверојатниот Голем Магеланов Облак преку специјално дизајнирани филтри да емитуваат само светлина од атоми на јонизиран сулфур, водород и кислород. Како резултат, оваа фотографија со лажни бои изгледа како да изобилува со облаци во вид на школки, околу масивни млади ѕвезди. Прочитајте повеќе за оваа фотографија тука.

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (960 x 964)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (960 x 964)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s