Астрономија

#АстроФотоНаДенот – Можете да ја забележите кометата Кларк?

Ако не обрнете доволно внимание на овие космички облаци, дефинитивно ќе ја пропуштите скриената комета Кларк.

Ако не обрнете доволно внимание на овие космички облаци, дефинитивно ќе ја пропуштите скриената комета Кларк. Оваа фотографија што била направена ноќта помеѓу 23 и 24 мај ни овозможува неверојатен поглед кон разнобојноста на вселената што нашите очи немаат способност да ја забележат. Но покрај неверојатниот мозаик од бои, се крие и зеленикавата опашка на кометата Кларк што минала во близина на планетата Земја. Повеќе информации за оваа фотографија можете да прочитате тука.

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1100 x 886)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s