Незаборавни занимливости

Најдобрите веб-сајтови за бесплатна едукација

Барајќи различни (по можност бесплатни) начини да си ги усовршувам моите способности, да си ги проширувам знаењата и еден ден, да можам да ги искористам овие адути за напредување во кариерата, често знам да пребарувам различни веб-сајтови што нудат бесплатни или евтини курсеви и различни видови едукативни настави. Некогаш дури и кога само ме интересира одредена тема или ми треба одговор на некое лудо прашање, најчесто нешто од областа на физиката или технологијата, знам да се вклучам на некој од бесплатните курсеви што ги нудат овие сајтови и брзо да стигнам до потребните информации. Знаејќи ве и вас, што исто така сте жедни за знаење, решив да ви ги споделам најдобрите според мене и веб-сајтот Futurism… Со лесно нека ви оди учењето!

Научете нови вештини


edX  – Онлајн курсеви од најдобрите светски универзитети

Coursera  –  Најдобрите онлајн курсеви од голем број експерти во своето поле

Coursmos  –  Поминете микро-курс во секое време, на секој уред

Highbrow  – Добивајте куси дневни курсеви во својот инбокс

Skillshare  – Онлајн часови и проекти што ви ја отклучуваат креативноста

Curious  –  Развивајте ги вашите способности со онлајн видео часови

lynda.com  –  Научете технолошки, креативни и бизнис трикови

CreativeLive  –  Поминете бесплатни креативни часови од најголемите светски експерти

Udemy  –  Научете вештини што ќе ви се најдат во секојдневниот живот

Научете програмирање


Codecademy  –  Интерактивно учење програмирање, бесплатно

Stuk.io  – Научете да програмирате без никаква претходна основа

Udacity  –  Добијте нанодиплома што е признаена од најголемите лидери во индустријата

Platzi  – Следете часови во живо за дизајн, маркетинг или програмирање

Learnable  –  Најдобрата локација да научите како да изработите веб-сајт

Code School  –  Научете да програмирате преку програмирање

Thinkful  – Напредувајте во кариерата со помош на личен ментор

Code.org  – Почнете со лесни и едноставни туторијали

BaseRails  – Станете експерти за  Ruby on Rails и друг вид веб-технологии

Treehouse  – Научете HTML, CSS, апликации за iPhone…

One Month  – За само еден месец научете да дизајнирате апликации за веб-сајтови

Dash – Научете како да правите кул веб-сајтови

Научете да работите со податоци


DataCamp  –  Онлајн R туторијали и курсеви за наука на податоци

DataQuest  –  Научете ја науката на податоците во вашиот прелистувач

DataMonkey – Развијте ги своите аналитички вештини на едноставни, но забавни начини

Научете нови јазици


Duolingo  – Бесплатно учење јазици

Lingvist  – Научете јазик за 200 часа

Busuu  – Бесплатната заедница за учење јазици

Memrise  – Проширете го вокабуларот

Проширете го своето знаење


TED-Ed – Најдете добро избрани едукативни видеа

Khan Academy – Добијте пристап до огромна библиотека со интерактивна содржина

Guides.co  – Пребарајте ја најголемата колекција на онлајн водич

Learnist – Учете од содржини составена од страна на експерти во своето поле

Prismatic – Научете интересни нешта базирани на социјални препораки

Бонус


Chesscademy – Научете бесплатно да играте шах

Pianu – Нов начин за учење клавир, интерактивно

Yousician – Вашиот личен тутор за гитара

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s