Занимливости

Нашата ДНК не изгледа онака како што мислите

Мислевте дека нашата ДНК изгледа онака како што сте научиле да ја цртате во основно училиште? Размислете повторно!

Како што поминува времето, така сè повеќе сфаќам дека во школо сме учеле само глупости и толку застарени работи, што сигурна сум дека и Аристотел би ни се смеел. И ова не се однесува само на македонското образование, туку општо на образованието ширум целиот свет. Наставниците и професорите ни презентираат еден сосема поинаков свет од оној во кој живееме и тоа толку пати ни се повторува, што ни е врежано во главите и едноставно не можеме ни да замислиме дека нештата можеби и не се онакви какви што тие ни толку самоуверено ни тврделе. Имајќи го ова на ум, решив да го споделам ова видео во кое ќе дознаете како нашата ДНК навистина изгледа и да ве поттикнам да се сомневате во сè што сте научиле во текот на вашите први 12, 13 училишни години и самите да почнете да го истражувате светот…

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s