Занимливости

Девојчето што „не растело“ може да го крие клучот за продолжување на човечкиот век

Брук изгледа како 7-месечно бебе, но таа за време на снимањето на овој документарен филм имала 16 години. Иако починала брзо по снимањето, сепак нејзините гени можат да го кријат клучот за продолжување на човечкиот век.

Состојба на Брук е толку мистериозна, што докторите и по скоро 2 декади не можат да сфатат што не било во ред со неа и од кој синдром страдала. Таа била единствената во светот со оваа необична состојба, првата досега, и иако истражувањето оди многу бавно, сепак докторите и научниците се надеваат дека од неа ќе откријат многу за улогата на гените во процесот на стареењето и како истото да се забави. Погледнете го целосниот документарец за девојчето смрзнато во времето и подгответе се да бидете вчудовидени!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s