Занимливости

Реконструкција на антички градби со архитектски гифови

Познатите антички градби во полн ек!

Додека ги набљудуваме античките архитектски чуда, ние не можеме да ги видиме во полн сјај бидејќи сме ограничени од нивната моментална разрушена состојба. Единственото место каде што можеме да ги видиме во својата вистинска форма е нашата имагинација. Но, благодарение на еден интересен проект, античките градби како Партенон, Пирамидата на Сонцето и Храмот на Луксор добиваат сосема нов изглед. За само неколку секунди, целосно се брише штетата на овие неверојатни градби, овозможувајќи ни пејзаж што нема да може брзо да го заборавиме… Овие гифови се создадени од страна на Маја Вронска и нејзиниот сопруг, Прземек Собиецки.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s