Забава со инфографици, Истражување на вселената

Вселенски телескопи на иднината

Инфографик што ни дава мал увид во тоа што нè чека при истражувањето на универзумот!

Забава со инфографици

Фантастични ѕверови и каде навистина да ги најдете на нашата планета

Благодарение на неверојатната биолошка различност на планетата Земја, нашите реални фантастични ѕверови се можеби и поспектакуларни од оние опишани во новата приказна на Џ. К. Роулинг!