Мистеријата зад RH негативните крвни групи и теоријата што предложува дека потеклото на овие луѓе е вонземно

Што мислите вие? Дали луѓето со RH негативна крвна група имаат антички вонземјани за предци?

Read More Мистеријата зад RH негативните крвни групи и теоријата што предложува дека потеклото на овие луѓе е вонземно

Најновите облаци на планетата Земја изгледаат застрашувачко, но истовремено и прекрасно!

Таман ќе помислам дека на одредена тема знам сè или барем сум прочитала за тоа што е најважно, па имам некоја основа (како на пример, за облаците) и одеднаш откривам дека се појавиле нов вид облаци.

Read More Најновите облаци на планетата Земја изгледаат застрашувачко, но истовремено и прекрасно!

Научниците нашле можно објаснување зошто врелата вода замрзнува побрзо од студената

Постојат многу мистерии на планетата Земја, што изгледаат толку едноставно, но сепак не можеме да им најдеме објаснување. Една од овие мистерии е фактот што врелата вода замрзнува побрзо од студената.

Read More Научниците нашле можно објаснување зошто врелата вода замрзнува побрзо од студената

Кој вели дека не постојат две идентични снегулки?

Како што полека се подготвуваме за снежните зимски денови, сакав малку да се навратам на една заледена мистерија – дали е вистина дека не постојат две идентични снегулки?

Read More Кој вели дека не постојат две идентични снегулки?

Леонардо Дикаприо ни ја покажува опасноста од промената на климата со неверојатен документарен филм

Ако мислевте дека знаете сè за промената на климата и начинот на кој само навидум незначителното зголемување на температурите ни влијае на планетата и животот, уште веднаш ќе ви кажам дека сте во заблуда!

Read More Леонардо Дикаприо ни ја покажува опасноста од промената на климата со неверојатен документарен филм

Физичарите потврдуваат дека има втор слој информации скриени во нашата ДНК

Веќе знаеме дека секвенците од кодови детерминираат каков вид протеини ќе се создадат во одредена клетка, но отсега се претпоставува и дека механичките состојки на нашата ДНК се однесуваат како втор слој информации.

Read More Физичарите потврдуваат дека има втор слој информации скриени во нашата ДНК

Како патува јаглеродниот диоксид низ атмосферата на нашата планета во текот на 1 година?

Станува збор за компјутерски модел со ултра висока резолуција кој им овозможил на научниците да добијат неверојатен поглед во начинот на кој јаглеродниот диоксид во атмосферата патува ширум планетата.

Read More Како патува јаглеродниот диоксид низ атмосферата на нашата планета во текот на 1 година?