Незаборавни занимливости

Најновото оружје во борбата против резистенцијата на антибиотици? Млеко од клунар!

Научниците бараат креативни и необични извори за нови антибиотици...

Незаборавни занимливости

Ако океаните продолжуваат да се затоплуваат, рибите ќе престанат да постојат

Во текот на следните 300 години, Јужниот океан на Антарктикот ќе продолжи да се затоплува – на тој начин намалувајќи го бројот на риби за 20 проценти.

Незаборавни занимливости

Најчитаните текстови на Марсовка на Земјата за 2017 година

Најпрво, СРЕЌНА НОВА ГОДИНА! Се надевам дека оваа година ќе ви биде најдобрата досега, дека постојано ќе бидете среќни и насмеани, полни со здравје и енергија, заљубени до уши и успешни на секое поле од животот.