Мали мистерии

Научниците нашле можно објаснување зошто врелата вода замрзнува побрзо од студената

Постојат многу мистерии на планетата Земја, што изгледаат толку едноставно, но сепак не можеме да им најдеме објаснување. Една од овие мистерии е фактот што врелата вода замрзнува побрзо од студената.

Мали мистерии

Зошто водата во океаните е сина?

Многумина веруваат дека океаните се сини бидејќи во нив се рефлектира синото небо. Но, тоа не е точно. Океаните се сини поради начинот на кој тие ја апсорбираат сончевата светлина.