#АстроФотоНаДенот – Можете да ја забележите кометата Кларк?

Ако не обрнете доволно внимание на овие космички облаци, дефинитивно ќе ја пропуштите скриената комета Кларк.

4 нешта што не ви е дозволено да ги правите во вселената

Покрај очигледните забрани, како на пример, секс во вселена (најмногу поради ризикот од бременост, бидејќи научниците не знаат како би реагирал фетусот на недостатокот на гравитацијата) има и неколку чудни, како на пример, забрана за перење алишта.

Космички експлозии: Детално објаснување на најзастрашувачките настани во универзумот

Не би сакале да бидете во близина на овие вселенски настани!