Истражување на вселената

Астрономите откриле дека на секоја галаксија ѝ треба точно 1 милијарда години за да се сврти околу себе

Без разлика на големината, сите галаксии прават круг околу себе за една милијарда години! Како е можно?

Истражување на вселената, Мали мистерии

Колку е навистина голем универзумот?

Ако сакате да се почувствувате мало и незначајно, во однос на универзумот, тогаш без сомнение треба да го погледнете ова видео!

Незаборавни занимливости

Капки дожд кои создаваат свои сопствени мини галаксии

Гледајќи во овие фотографии не можете да не се префрлите во уникатна космичка атмосфера, патувајќи во еден сосема различен универзум.