Незаборавни занимливости

Кои држави имаат најголеми шанси да ја преживеат промената на климата и каде се наоѓа Македонија на оваа листа?

Оваа листа е составена според 3 категории - шансата за преживување, ранливоста на самата држава и подготвеноста за промена. Иако Македонија не спаѓа во првите 5 држави, ниту пак во последните 5, сепак има простор за подобрување.

Незаборавни занимливости

Популацијата на Земјата ќе достигне 9,8 милијарди до 2050 година

Со овој извештај станува појасно од кога било претходно дека мора внимателно да размислуваме за ресурсите што ги консумираме бидејќи не сме сами туку ја делиме планетата со милијарди други жители.

Истражување на вселената

Најдобрите фотографии од планетата Земја за 2016 година, направени од астронаути во вселената

Уживајте во овие неверојатни пејзажи од планетата Земја!

Мали мистерии

Како се зголемувала човечката популација во текот на годините?

Биле потребни 200.000 години за нашето човештво да достигне 1 милијарда и само 200 години за да прерасне во 7 милијарди.

Истражување на вселената, Мали мистерии

Колку е навистина голем универзумот?

Ако сакате да се почувствувате мало и незначајно, во однос на универзумот, тогаш без сомнение треба да го погледнете ова видео!