Книга на викендот #4: Исчезната без трага – Шеви Стивенс

„Исчезната без трага“ нема да ви дозволи да ја оставите додека не стигнете до самиот крај (ако срцето ви дозволи).

Книга на викендот #3: Sapiens: A Brief History of Humankind – Yuval Noah Harari

Дајте ми мистерија и можам да не спијам со денови размислувајќи за неа и обидувајќи се да го најдам најлогичното решение.

Книга на викендот #2: Ние предметите – Жарко Кујунџиски

Кога јас раскажувам, знам да се заборавам од пишување, во обид да доловам нешто дури и до најситниот детаљ, но кога Жарко го прави истото, доволни му се само неколку редови за да ви ја пренесе својата замисла толку живописно, што ќе добиете чувство како да сте прочитале цела серија книги, а не само една песна.

Книга на викендот #1: A Million Suns – Beth Revis

Оваа недела ја издвојувам книгата A Million Suns (Милион сонца), од Beth Revis што според мене е еден од најдобрите вселенски романи што излегле во последниве неколку години.