Анксиозност

Кога ја прифатив мојата анксиозност, целиот свет ми се промени!

Read More Анксиозност

Свесност

Целта на оваа колумна ми беше да ви го пренесам моето искуство од Гешталт, поточно што значи за еден човек доколку ја прошири својата свесност.

Read More Свесност

Дожд

Дождот ми ги смени плановите, но нешто во мене се случи и сепак го постигнав она што планирав…

Read More Дожд

Факултет

Сакам да ја искористам оваа шанса да им препорачам на сите професори да излезат од својата удобна зона и наместо да нè затупуваат со монотони предавања кои нè тераат да си ја трескаме главата во ѕид и да се запрашуваме зошто сме го избрале овој факултет, да најдат начин креативно да ни го привлечат вниманието.

Read More Факултет

Фризура

Го знаете она чувство кога имате потреба од некаква промена, голема промена, но не знаете точно што да направите, па сè одлучувате на радикален чекор во вашата фризура.

Read More Фризура

Филтер

И така филтер, по филтер ние ја градиме нашата „репутација“ на сосема нереална (читај: совршена) слика за себе кон која и ние самите со тек на време почнуваме да се стремиме, но која никогаш нема да можеме да ја постигнеме. И тука настанува проблемот.

Read More Филтер

Промена

Лесно е да си мрзлив, оди направи нешто што ќе направи разлика во светот да те видам!

Read More Промена

Чистење

Некако доаѓањето на Новата година, а заминувањето на старата, нè тера да чистиме, средуваме. Нѐ асоцира на нов, свеж почеток…

Read More Чистење

Љубов

Како моите искуства го обликуваа начинот на кој ја доживувам љубовта.

Read More Љубов

Чувство

Секој човек е своја мала бесконечност и доколку не престане со истражувањето на себе, секој ден ќе открива нешто чудесно.

Read More Чувство

Пријателство

…ние заклучивме дека пријателите кои навистина ве сакаат и почитуваат секогаш ќе бидат среќни за добрите нешта кои се случуваат во вашиот живот…

Read More Пријателство

Утре

„Има време,“ ќе си кажете на себе. „Да ја изгледам само новата епизода од The Walking Dead, па ќе се фрлам на работа.“ Но, приказната не завршува тука.

Read More Утре

Марс

Луѓето отсекогаш биле истражувачи, љубопитни суштества кои по секоја цена сакаат да ја откријат целта на своето постоење. Кога успеавме да ја изгубиме, па ако мене ме прашувате, оваа најголема одлика на човештвото?

Read More Марс