Мали мистерии

Научниците нашле можно објаснување зошто врелата вода замрзнува побрзо од студената

Постојат многу мистерии на планетата Земја, што изгледаат толку едноставно, но сепак не можеме да им најдеме објаснување. Една од овие мистерии е фактот што врелата вода замрзнува побрзо од студената.

Мали мистерии

Кој вели дека не постојат две идентични снегулки?

Како што полека се подготвуваме за снежните зимски денови, сакав малку да се навратам на една заледена мистерија – дали е вистина дека не постојат две идентични снегулки?

Безглутенска категорија

Што да направите со остатокот од виното во шишето?

Недела попладне. По бурната вчерашна вечер, сигурна сум дека во вашиот фрижидер има останато барем малку вино во едно од шишињата што сте ги отвориле заедно со вашите пријатели.