Откривање на убавините на планетата

Пикник во зелениот двор на Зрзевскиот манастир

Со години слушам за убавините на Зрзевскиот манастир од сопругот, но поради некоја необјаснива причина, никако не можев да најдам време да го посетам. По сплет на околности (скршен прст, стапало во гипс, лежење во кревет два месеца...), одлучив многу повеќе да патувам и да ги доживувам убавините на светот (започнувајќи токму од Македонија), па затоа и очекувајте многу вакви текстови на мојот блог во блиска иднина.

Откривање на убавините на планетата

Национален парк Пелистер – најголемото македонско богатство!

Оние што подобро ме познаваат знаат дека долго време имам необјаснива потреба за шума. Едноставно сакам да се изгубам во зеленилото, да легнам на мека трева и да ги набљудувам сончевите зраци што едвај се пробиваат низ густите, високи дрвја, додека ја слушам прекрасната музика на штурците и птиците, надополнета со мелодијата на ветрот. Мислев дека ова можам да го постигнам само во некоја дождовна шума или во џунгла, ама испадна дека целото ова време решението ми било под носот.

Незаборавни занимливости

Која е најслободната држава на планетата Земја и на кое место се наоѓа Македонија?

Што мислите, каде личната слобода на граѓаните е најголема и на кое место се наоѓа Македонија?

Откривање на убавините на планетата

Прошетка на Матка

Кањонот Матка. Место кое секој жител на Македонија треба барем еднаш во својот живот да го посети.