Незаборавни занимливости

3 моменти што можат да ве убедат дека Едгар Алан По патувал низ времето

Што ако неговите напишани пророштво, за канибализмот и Ричард Паркер, за симптомите на синдромот фронтален лобус, како и за теоријата за Големиот прскот, не биле дел од неговата фантазија, туку репортажи од неговото патување низ временскиот континуум?

Мали мистерии

Кој вели дека не постојат две идентични снегулки?

Како што полека се подготвуваме за снежните зимски денови, сакав малку да се навратам на една заледена мистерија – дали е вистина дека не постојат две идентични снегулки?