Истражување на вселената

Јупитер каков што не сте го виделе досега!

И покрај тоа што и научниот дел бил многу интересен, сепак токму фотографиите објавени од НАСА е тоа што привлече најголемо внимание.

Истражување на вселената

Научници од НАСА пронашле скриено богатство со планети погодни за живот околу блиска ѕвезда

За сите љубители на вселенските новости, НАСА изјави дека биле откриени седум планети со големина на Земјата, во зоната погодна за живот, околу една ѕвезда што се наоѓа на оддалеченост од едвај 39 светлосни години.

Истражување на вселената

Најдобрите фотографии од планетата Земја за 2016 година, направени од астронаути во вселената

Уживајте во овие неверојатни пејзажи од планетата Земја!

Истражување на вселената

Научниците за прв пат снимиле експлозија на ѕвезда

Станува збор за настан кој траел само 20 минути и се случил на оддалеченост од 1,2 милијарди светлосни години, но сепак научниците од НАСА успеале да го снимат.

Истражување на вселената

9-те најневеројатни фотографии од НАСА за 2015 година

Организациите како НАСА ни покажуваат една сосема нова перспектива на Инстаграм.