Откривање на убавините на планетата

Национален парк Пелистер – најголемото македонско богатство!

Оние што подобро ме познаваат знаат дека долго време имам необјаснива потреба за шума. Едноставно сакам да се изгубам во зеленилото, да легнам на мека трева и да ги набљудувам сончевите зраци што едвај се пробиваат низ густите, високи дрвја, додека ја слушам прекрасната музика на штурците и птиците, надополнета со мелодијата на ветрот. Мислев дека ова можам да го постигнам само во некоја дождовна шума или во џунгла, ама испадна дека целото ова време решението ми било под носот.

Незаборавни занимливости

На пат околу светот: Босна и Херцеговина

Zahariz Khuzaimah e фотограф од Малезија кој решил да ја напушти својата удобна зона и да почне да го истражува светот во потрага по животно искуство.

Колумни

Марс

Луѓето отсекогаш биле истражувачи, љубопитни суштества кои по секоја цена сакаат да ја откријат целта на своето постоење. Кога успеавме да ја изгубиме, па ако мене ме прашувате, оваа најголема одлика на човештвото?